apríl 2012

Adorácia s ďakovnou pobožnosťou

Slávnosť Božieho milosrdenstva sa večer zavŕšila adoráciou s ďakovnou pobožnosťou, po ktorej malo modlitbové spoločenstvo prezentáciu fotiek zo svätej zeme.

Slávnosť Božieho milosrdenstva

Sv. omšu v Teranoch na Slávnosť Božieho milosrdenstva (15. apríla 2012) celebroval novokňaz dp. Peter Baláž, kaplán z Detvy. Na záver omše udelil novokňazské požehnanie.

VEĽKONOČNÁ VIGÍLIA 2012

Prvé slávenie veľkonočnej vigílie vo farskom kostole v Teranoch (7.4.2012).

Krížová cesta ulicami Terian

Veľký piatok popoludní veriaci v Teranoch uskutočnili krížovú cestu, ktorej sa zúčastnili aj evanjelickí veriaci, spolu s ich farárom. Jedno zo zastavení bolo v evanjelickom kostole. Krížová cesta sa skončila v katolíckom kostole, kde sa po nej slávilo utrpenie a smrť Pána.

Krížová cesta mládeže 2012

Na zelený štvrtok (5.4.2012) sa vo večerných hodinách konala v Šipiciach krížová cesta mládeže. Začínalo sa pri kríži pred kostolom a končilo pri kríži na kopci nad Šipicami.

Krížová cesta Tesáre a Dvorníky

Na kvetnú nedeľu roku 2012 zorganizovali veriaci krížovú cestu od (zaniknutého) Kostola sv. Michala, cez Patkôš, rómsku osadu, Dvorníky (cintorín) do H. Tesár, kde boli posledné zastavenia pri kríži v katolíckej časti cintorína. Účasť bola (vzhľadom na nepríjemný vietor) nad očakávanie 30-40 ľudí.